Waar gaat dit over?

Appels uit Zuid-Afrika of aardbeien putje winter. Alles is mogelijk, waar en wanneer je er maar zin in hebt! Maar sta je ooit stil bij het aantal kilometers dat ons voedsel aflegt vooraleer het op ons bord belandt? Zowel de productie, de opslag, de verwerking, als het transport van voedsel heeft een enorme impact op het milieu. Met het thema ‘duurzame voeding’ willen we dan ook broodnodige aandacht vestigen op het bewust omgaan met voedsel, het leren eten binnen de grenzen van de planeet.

GoodFood@School zet heel hard in op gezonde en duurzame voeding op school, zowel in de klas als in de refter. Een gezond en duurzaam voedingsbeleid in alle Leuvense scholen, dat is hun ambitie. Dat doen ze door enerzijds de voedingsconsumptie op school aan te pakken en anderzijds de voedselvaardigheden te verhogen. Doe jij ook mee? Hieronder vind je een aantal concrete actiefiches om meteen aan de slag te gaan en contactgegevens als je ergens hulp bij nodig hebt.

Enkele voorbeelden van acties rond duurzame voeding op school: organiseren van een wekelijkse veggiedag, een winkeltje met duurzame tussendoortjes op school, een bezoek brengen aan een CSA-boerderij, kraantjeswater stimuleren, maar ook het cateringaanbod van de school onder de loep nemen behoort tot de mogelijkheden.

Door lokale, duurzame voeding aan te bieden draagt jouw school bij aan betere voedsel- en landbouwsystemen, verantwoorde consumptie en productie. Bovendien bevordert jouw school lokale tewerkstelling en hoeven bestelwagens geen lange afstanden af te leggen wat een gezondere leefomgeving tot gevolg heeft.  Ook door fair trade te kopen draagt jouw school bij aan een eerlijke wereld.

3Subsidies, diensten en producten

Could not find data with name: actions

1Events

4Bibliotheek